Trykk og produksjon

Vi står klare til å hjelpe deg dersom du trenger trykk av logo eller tekst på klær eller gjenstander. Les mer om hvordan vi jobber med trykk på denne siden.

Logotrykk – hvilken metode skal jeg velge? 

I tekstil- og logotrykkverdenen finnes det flere metoder for å overføre design eller mønstre på klær og andre stoffer. Blant de mest populære metodene er transfer, silketrykk, brodering og sublimering. Hver av disse metodene har sine egne unike egenskaper og bruksområder. Trykkmetodene tilbyr et bredt spekter av alternativer for å dekorere tekstiler og skape unike og personlige plagg og produkter. Valget mellom dem avhenger vanligvis av designets kompleksitet, ønsket utseende og det tiltenkte bruksområdet for det ferdige produktet.

Transfertrykk

Transfertrykk er en populær metode for å overføre design eller mønstre til tekstiler ved å bruke varme og trykk. Prosessen involverer vanligvis utskrift av designet på spesiallaget transferpapir, etterfulgt av overføring til stoffet ved hjelp av varmepresse. Det er essensielt å vurdere hvilket materiale som skal brukes for logomerkingen, enten det er bomull, polyester, nylon, akryl, og lignende. Transfertrykk er svært fleksibelt og egnet for både små og store opplag. Det muliggjør også bruk av detaljerte design og flerfargede utskrifter. Denne metoden passer godt til t-skjorter, sportsklær, bager, sekker og reklameartikler. Transfermerker tilbyr betydelig fleksibilitet og kan lagres over tid for faste kunder.

Transfertrykk egner seg godt til:

 • Store opplag
 • Rask påføring
 • Logotrykk på tekstil som er vanntett / vindtett
 • Ekstra merker kan produseres for rask supplering ved behov

Silketrykk

Silketrykk er en allsidig trykkemetode brukt innenfor grafikk så vel som til industrielle formål. Denne metoden er ofte brukt for å sette trykk på tekstiler. Silketrykk kan også bli brukt til å trykke kunst, trykk på plakater og selvklebende merker. Silketrykk er en metode der man gjennom en sjablong på en tynn duk, trykker direkte på plagget – materialet. Det gir høy presisjon og holdbare resultater, ideelt for detaljerte design og flerfargede trykk. Silketrykk tillater eksperimentering med ulike teksturer og farger og egner seg godt til å trykke t-skjorter, collegegensere, handlenett og andre bomulls produkter.

For å kunne trykke med silketrykk, må plagget ligge flatt og stille, for å få et riktig og godt resultat.

Silketrykk egner seg godt til:

 • Kunstneriske motiver med mange farger
 • Store trykkflater
 • Store opplag
 • Et holdbart resultat som tåler lang tids bruk

Brodering

Brodering er en teknikk som har blitt brukt i århundrer for å dekorere tekstiler ved hjelp av nål og tråd. Her syr vi design eller mønstre direkte på stoffet ved hjelp av en broderimaskin. Brodering gir en unik, ekslusiv og elegant finish som varer lenge, og det tillater bruk av ulike typer tråder og teksturer for å skape effekter. Denne metoden er spesielt populær for å dekorere uniformer, hatter, skjorter og andre plagg som krever et mer formelt eller eksklusivt utseende.

Brodering egner seg godt til:

 • Et formelt og eksklusivt utseende
 • Tekstiler som skal tåle mange vask uten at logotrykket forsvinner/falmer

Sublimering

Sublimasjon er en trykkmetode som bruker varme og blekk til overføring av logo/design fra papir til tekstil. Prosessen involverer å skrive ut designet på sublimeringspapir med et spesielt blekk, og deretter bruke varmepresse for å overføre mønsteret til stoffet. Når varmen påføres, konverteres blekket til gassform og trenger inn i stoffets fibre, noe som resulterer i et varig og slitesterkt trykk. Denne metoden kan kun brukes på hvit/ lys polyester. Sublimering tillater fullfargeutskrifter med høy oppløsning, og er spesielt egnet for tekniske klær, sportsuniformer og andre produkter som krever et livlig og holdbart design.

Sublimering egner seg godt til:

 • Startnummer og vester
 • Tekniske klær
 • Store trykkflater

Slik jobber vi med trykk og produksjon

Har du spørsmål, så har vi svar!